Panouri Fotovoltaice

Afiseaza: 1-12 din 12 produse

 Filtre

Panourile solare - Valorificarea puterii soarelui

Gama noastra de panouri fotovoltaice de inalta eficienta ofera solutia perfecta pentru oricine doreste sa capteze energia curata si regenerabila a soarelui. Fie ca urmariti sa va reduceti facturile de electricitate sau ca va straduiti sa obtineti independenta energetica, colectia noastra este conceputa pentru a satisface o varietate de nevoi si aplicatii.

Explorati colectia noastra pentru a gasi solutia fotovoltaica perfecta pentru nevoile dumneavoastra. Imbratisati viitorul energiei cu panourile noastre solare de top si incepeti astazi calatoria catre un stil de viata mai verde si mai sustenabil!

Cum functioneaza panourile solare?

Sistemele fotovoltaice (PV), un alt nume pentru panourile solare, convertesc lumina soarelui direct in energie electrica. Aceste celule solare sunt realizate din semiconductori, cum ar fi siliciul, care absorb lumina solara si o transforma in energie electrica. De indata ce soarele lumineaza panoul, se creeaza un curent electric intre sarcina pozitiva din partea superioara a celulei si cea negativa de dedesubt. Acest lucru se numeste curent continuu (DC).

Conductorii electrici (barele colectoare) sunt atasati la bornele pozitive si negative pentru a forma un circuit electric. De acolo, electronii pot fi colectati sub forma unui curent electric (electricitate). Acest curent, impreuna cu tensiunea celulei (care rezulta din campul sau campurile electrice generate), determina puterea (sau puterea in wati) pe care o poate produce celula solara. Aceasta energie este descarcata catre invertor prin intermediul barelor colectoare.

Panouri solare de tip P vs. panouri solare de tip N

La selectarea panourilor fotovoltaice, una dintre deciziile cheie este alegerea intre panourile de tip P si cele de tip N. Intelegerea diferentelor va poate ajuta sa selectati panoul potrivit pentru nevoile dumneavoastra specifice.

Panouri solare de tip P:

 • Compozitie: Panourile de tip P sunt realizate folosind siliciu amestecat cu bor, ceea ce le confera o sarcina pozitiva.
 • Rentabilitate: In general, panourile de tip P sunt mai accesibile, ceea ce le face o alegere populara pentru aplicatii rezidentiale si comerciale.
 • Performanta dovedita: Aceste panouri se afla pe piata de mai mult timp si au un istoric dovedit de fiabilitate si performanta.
 • Degradarea indusa de lumina (LID): Panourile de tip P sunt susceptibile la LID, o usoara reducere a eficientei atunci cand sunt expuse pentru prima data la lumina soarelui. Cu toate acestea, aceasta degradare se stabilizeaza in timp.
   

Panouri solare de tip N:

 • Compozitie: Panourile de tip N utilizeaza siliciu amestecat cu fosfor, ceea ce le confera o sarcina negativa.
 • Eficienta mai mare: Aceste panouri ofera, de obicei, rate de eficienta mai mari datorita unei mai bune absorbtii a luminii si unei mai mici susceptibilitati la anumite tipuri de degradare.
 • Degradare redusa: Panourile de tip N sunt mai putin predispuse la LID si la alte procese de degradare, cum ar fi degradarea indusa de potential (PID), ceea ce le face mai durabile in timp.
 • Alegere premium: Desi sunt, de obicei, mai scumpe, panourile de tip N pot fi o investitie rentabila pe termen lung datorita eficientei si durabilitatii lor mai mari.
   

Alegerea panoului solar potrivit:

 • Luati in considerare bugetul dumneavoastra: Panourile de tip P sunt mai prietenoase cu bugetul, in timp ce panourile de tip N, desi mai scumpe, ofera o eficienta mai mare.
 • Evaluati-va nevoile energetice: Daca spatiul pe care il aveti la dispozitie pentru instalarea panourilor este limitat, eficienta mai mare a panourilor de tip N poate fi benefica.
 • Longevitate si performanta: Pentru o investitie pe termen lung, panourile de tip N pot oferi o valoare mai buna datorita durabilitatii si degradarii mai reduse.
   

Atat panourile fotovoltaice de tip P, cat si cele de tip N au avantajele lor, iar alegerea depinde in mare masura de nevoile individuale, de buget si de obiectivele energetice pe termen lung. Colectia noastra include ambele optiuni, permitandu-va sa gasiti combinatia perfecta pentru cerintele dumneavoastra in materie de energie solara.

Sisteme fotovoltaice hibride vs. sisteme fotovoltaice autonome

Sistemele hibride de panouri solare, adica sistemele care fac schimb de energie cu reteaua electrica, au rolul de a va asigura ca nu ramaneti niciodata fara energie electrica. De indata ce sistemul dumneavoastra de panouri solare genereaza mai multa energie electrica decat are nevoie gospodaria, acest surplus de energie poate fi descarcat in reteaua electrica locala. Cu toate acestea, de indata ce gospodaria dumneavoastra consuma mai multa energie decat cea furnizata de panourile solare, reteaua electrica locala poate furniza energia necesara.

Un sistem fotovoltaic autonom, dupa cum ii spune si numele, este autonom si, prin urmare, nu este conectat la retea. In schimb, aceste sisteme incarca un sistem local de baterii solare. Aceste tipuri de baterii stocheaza energia electrica generata de panourile dumneavoastra. In momentul in care aparatele din gospodaria dumneavoastra consuma mai multa energie decat cea care intra prin intermediul panourilor solare, este utilizata energia electrica stocata in baterii.

Sistemele autonome sunt utilizate in general in zonele care nu pot fi conectate la retea si sunt de obicei mai scumpe decat sistemele conectate la retea, deoarece preturile bateriilor solare sunt inca relativ ridicate.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!